Aranyélet epizódokat idéző DIY karácsonyfadíszek

2016. november 05. 12:24 - Kollár István

19-aranyelet-karacsonyfadisz-00-b-oldal.jpg

Aki nem ismeri a sorozatot, annak mindenképp ajánlom, mert szerintem zseniális. „Egy lenyomat arról, hogy hogyan is néz ki a mai Magyarország" - jellemezte Ónodi Eszter, az egyik főszereplő. A történet egy magyar család mindennapi életét mutatja be, ahol a családfő svindlerkedésből és csempészésből teremti meg az aranyéletet számukra.

A cukormáz alatt szinte minden rohad, ami fénylik, egy folyamatos küzdelem és szélmalomharc, amiből próbálnak kitörni kisebb-nagyobb sikerrel. De mindennek ára van, amit nagyon jól érzékeltetnek az epizódok, és a nézők – azonosulva a cselekménnyel – rájöhetnek, mi az, ami valóban fontos az életben.

A karácsonyfadíszek története az 1. évad befejező része után pár héttel kezdődött, amikor megláttam a keresztlányom leselejtezett játékai között egy kis ásót. Megjegyeztem magamban, hogy hasonlít arra, amivel Márk és Endre bá' elföldelték a "nyomokat". Nem sokkal később láttam a pincében az alkatrészek között egy csapot, amiről Mira és a detox villant be. Majd kiürült egyik vitaminos dobozom, amiről a nyugatóra asszociáltam, amely a második rész egyik tárgyi főszereplője volt. Végül egy kerámia maci figyelt rám a vitrines polcról... Ennyi elég volt a kattanáshoz, és már azon zakatoltam, hogyan tudok összeállítani egy 8 részes karácsonyfadísz szettet, ami az egyes részeket szimbolizálja. 

Az első epizódhoz a Hummer terepjárót választottam, de sajnos nem sikerült dobozos kivitelben beszerezni. A tetejére fúrtam egy lyukat az akasztónak, valamint a műanyag ablakokat kiszedtem, hogy festésnél jobban érvényesüljön a forma.
19-aranyelet-karacsonyfadisz-01-b-oldal.jpg

A második részből a Xanin nyugtatós dobozt választottam. Itt öntapadós címkéből szikével vágtam ki a feliratot, és a fedelére lyukat fúrtam a zsinórnak. 

19-aranyelet-karacsonyfadisz-02-b-oldal.jpg

A kerámia maci egy alapos tisztítás után egy nyílást kapott a fejébe. A 3. epizódban megjelenő régi játékmaci "pénztárcát" szimbolizálja.

19-aranyelet-karacsonyfadisz-03-b-oldal.jpg

A soron következő részben Márk egy revolverrel zárta a házibulit. Ehhez a részhez a használt kulcstartót a Vaterán vettem. Leszedtem a láncos részét és a csövét átalakítottam, végül ennek is lyukat fúrtam a tetejére. 

19-aranyelet-karacsonyfadisz-04-b-oldal.jpg

A csappal sem kellet sokat dolgoznom, egy tisztítás és fúrás után meg is volt. Az ötödik részt jelképezi, amikor Mira a detoxikálóban kötött ki.

19-aranyelet-karacsonyfadisz-05-b-oldal.jpg

Az ötletet elindító ásó, igazából egy lapát volt, ezért az egész fejét levágtam és alumíniumlapokból újraformáztam.

19-aranyelet-karacsonyfadisz-06-b-oldal.jpg

A hetedik epizód emlékezetes jelenete, amikor Endrét letartóztatja és megbilincseli a nyomozó. Ezt a hüvelykujj bilincset a Jófogáson találtam. Egy ponton összeragasztottam a két karikát, hogy stabilabban lógjon. 

19-aranyelet-karacsonyfadisz-07-b-oldal.jpg

A befejező részből a dísz a családfő új munkájára utal. Ehhez egy régi karácsonyfadíszt használtam alapnak, amire öntapadós címkéből kivágott security feliratot ragasztottam.

19-aranyelet-karacsonyfadisz-08-b-oldal.jpg

Az előkészületek után mindegyik díszt lefestettem matt fekete akril sprayvel. A tárgyakat egy hungarocellbe szúrt gombostűkre és fapálcikákra helyeztem, hogy eltartsa az aljától és ne tapadjon oda.

19-aranyelet-karacsonyfadisz-09-b-oldal.jpg

Száradás után az akasztók elkészítése következett, amihez aranyszínű zsinórt választottam. Ilyen lett a végeredmény:

19-aranyelet-karacsonyfadisz-11-b-oldal.jpg

19-aranyelet-karacsonyfadisz-12-b-oldal.jpg

19-aranyelet-karacsonyfadisz-13-b-oldal.jpg

19-aranyelet-karacsonyfadisz-14-b-oldal.jpg

19-aranyelet-karacsonyfadisz-15-b-oldal.jpg

A második évad november 6-án indul az HBO-n és az HBO GO-n.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://boldaldesign.blog.hu/api/trackback/id/tr2911929487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakbear 2016.11.09. 09:21:18

Cool! Mint mindig :-)

bardoczeva 2016.11.11. 13:49:03

Hát ez vadállat...imádom ezt a sorozatot!

Kollár István 2016.11.11. 22:10:09

@bardoczeva: Köszi szépen! Egy újjab ok, amiért várom a vasárnapokat :)

Hajnal Anyácska 2018.11.25. 00:49:18

imádom, nagyon jó lett. nem akarsz nekem is csinálni?:)

Kollár István 2018.11.26. 06:59:29

@Hajnal Anyácska: Köszönöm! Ezt az egy szettet is nehéz volt összevadészni. :)
süti beállítások módosítása