Felújított faládákból konyhai tárolók

2017. július 12. - Kollár István

26-farekeszbol-konyhai-tarolo-01-b-oldal.jpg

Ha kis lakásban költözöl, akkor idővel megtanulod, hogy mi az amire valóban szükséged van. De bármekkora is legyen az élettered, megfelelő tárolással könnyebbé válnak a mindennapok.

Tovább

Praktikus dolgozóasztal egy kiselejtezett konyhaasztalból

24-konyhai-kis-asztalbol-dolgozoasztal-00-b-oldal.jpg

Amikor egy újabb bútordarabot szeretnék a lakásba, több szempontból mérlegelem a dolgokat. Fontos, hogy helytakarékos, jól kihasználható és tartós legyen. Ha pedig sikerül egy olyan bútort kifognom, ami használt, de jó állapotú, akkor számomra az külön öröm.

Tovább

SZÚK - Több, mint egy szelektív hulladékgyűjtő hely

23-szuk-tobb-mint-egy-butrobeszerzohely-01-b-oldal.jpg
A környékünkön pár hete volt a lomtalanítás és csodálkozva figyeltem, hogy milyen jó állapotú tárgyak kerültek ki az utcára. Komplett szekrénysorok, fotelek, székek, asztalok, ládák, és még sorolhatnám. Idén egy megfáradt asztal fiókját sikerült megmentenem, amit polcnak használok majd. A rengeteg lom pedig, köztük sok használható holmival, mind megy az égetőbe.

Tovább

Megállítótábla újrahasznosított anyagokból string art technikával

22-kiallitas-tabla-ujrahasznositott-anyagokbol-01-b-oldal.jpg

Még tavaly nyár végén keresett meg a HuMuSz Szövetség, hogy vegyek részt egy vándorkiállításon, ahol újrahasznosított anyagokból készült tárgyak kerülnek bemutatásra. Örömmel bővítettem a tárlatot a saját készítésű  bakelit tálakkal, ládából átalakított asztallal és újrahasznált anyagokból készült képekkel. Én készítettem a megállítótáblát is, ami a kiállítás jelzi az adott helyszínen. 

Tovább

DIY karácsonyfa használt faágakból

20-paradicsom-karobol-karacsonyfa-01-b-oldal.jpg

Gyerekként a karácsonyi készülődés időszaka mindig izgalmas volt számomra. Ilyenkor nagy figyelmet kapott a saját készítésű lakásdekoráció, az asztaldíszítés, az ajándékcsomagolás és természetesen a karácsonyfa is. Édesanyám minden évben rengeteg időt és energiát fordított arra, hogy megteremtse számunkra a meghitt hangulatot. Ezt átélni és ennek részese lenni csodálatos volt.  

Tovább

Aranyélet epizódokat idéző DIY karácsonyfadíszek

19-aranyelet-karacsonyfadisz-00-b-oldal.jpg

Aki nem ismeri a sorozatot, annak mindenképp ajánlom, mert szerintem zseniális. „Egy lenyomat arról, hogy hogyan is néz ki a mai Magyarország" - jellemezte Ónodi Eszter, az egyik főszereplő. A történet egy magyar család mindennapi életét mutatja be, ahol a családfő svindlerkedésből és csempészésből teremti meg az aranyéletet számukra.

Tovább

Modern váza eldobható üvegekből

17-uditos-uvegbol-vaza-00-b-oldal.jpg

Alig akad olyan italos üveg, ami visszaváltható lenne. Amikor lehet, igyekszem betétdíjasat választani, de nehezen elkerülhető, hogy egy idő után felhalmozódjanak otthon a kiürült üvegek. Szerencsére számtalan továbbhasznosítási lehetőséget rejtenek magukban.  

Tovább